MalaPanza: Sciuri mbullicati… chiù lait pi tutti!- Aggiornato

 

Sciuri sciuri, sciuri di tuttu l’annu, l’amuri chi mi rasti ti lu tornu!…”…. ah, bei tempi chiddhi!

Sciuri i tuttu l’annu si, ma chiddhi ri buchè pa festa ra mamma… no chiddhi commustibbuli…!Mi raccumandu i sciuri i cucuzza e cucuzzeddha nci sù sulu ora! Mangiati cà staggiuni!

E’ siccomu ora è a staggiuni, vi rugnu na rigetta nova ma ‘ntica…i SCIURI MBULLICATI.

A tutti ndi piaciunu i frittelli i sciuri… ma sempri non vannu bbeni… cu stu caddhu  pi friiri nci voli u portu d’armi ( ormai ‘u sapiti chi sugnu ndo movimentu per la liberazioni della donna dal frittu estivu…). E cusì pruaia mi zziccu o furnu e vinni fora na cosa fina veramenti, e bbona, e senza rassi fritti, e cu pochi calurii… e poi faci bbeni a tutti : rossi, sicchi, singuli, ccoppiati, scoppiati, randi e figghioli : inzomma na MERICINA!

Difficoltà: nuddha, a parti a resistenza ri mariti frittofili

Tempo: 10 minuti+15 i furnu a 250°

Porzioni: na teglia… faciti vui…

Ingredienti: sciuri i cucuzza o cucuzzeddha (non vi mentu cantu…pirchì a rigetta è a occhiu…ricimu pi na teglia ra pizza puru 20-30…o se nda viti pochi a faciti nta na teglia piccula…), muddhica , megghiu se è frisca , sali, muzzarella o proula, agghiu e bascilicò, ogghiu EVO (non è a marca! è chi mancrisciu mi scrivu sempri extravergini d’oliva).

 

All’opira:

Pigghiati a teglia e a ungiti r’ogghiu. Poi nci ittati na para i pugni i muddhica cunzata cu u bascilicò tagghiatu finu, u sali e l’agghiu. Mintiti nu solu i sciuri interi  e muzzarella a pezzi picculi. Poi ranou nu solu i  muddhica cunzata  e all’urtimu ancora l’ogghiu.

 

DSC06115

Se aviti assai sciuri putiti fari du’ sola, ma finiti sempri ca muddhica e cu l’ogghiu.

Nfurnati pi nquartu r’ura a 250°.

 

DSC06118

 

I vostri sciuri mbullicati sù pronti!

 

DSC06124

 

Chista è a versioni cu prosciuttu e muzzarella e doppiu solu i sciuri.

DSC06252 

DSC06250

                                                                                                       ‘a facci u cu’ non boli!

                                                                                                          Bonappitittu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Zia Fujiko        

 

Malariggetta in italietto ( dialetto italiano)

Fiori di zucca gratinati

Ingredienti: 15  fiori di zucca o zucchina, pan grattato (meglio se fatto col pane di pochi giorni, non troppo secco…), sale, olio EVO, basilico, aglio, una mozzarella o provola.

 

Esecuzione:

Ungete una teglia con due cucchiai di olio, spargete qualche manciata di pan grattato ( a cui avete precedentemente aggiunto il sale, l’aglio e il basilico tritati finemente).

Adagiate  i fiori di zucca sul pan grattato e completate con la mozzarella tagliata a dadini.

Spargete ancora qualche manciat
a di pan grattato e infine versate ancora dell’olio.

Cuocete in forno  a 250° .