MalaPanza: Valdostana fasulla ( …così è, se vi pare! )

 

Oggi pi vui na bella rigetta ca nostra amica mulingiana: soru ra cucuzza, cugina ru pipi e ra patata, niputi ra pumaroru,  stu nobbuli vegetali ndi onora ca sò presenza nte nostri tauli estivi. Se era poetica nci faciva na poesia   …ma siccomu sugnu filosofa vi ricu sulu chi  mulingians   are woman’s best friends  ovveru i mulingiani sono le migliori amiche delle donne.

China, fritta, rrustuta, bugghiuta , cadda o fridda, ca mulingiana non scunchiuriti mai!

Stà rigetta  è dedicata o titulari i  st’ azienda…ca speranza i n’aumentu…:D

Ingredienti: du mulingiani, na muzzarella, 50gr i prosciuttu cottu, nu mazzettu i bascilicò, sali, du ova, muddhica pi mpanari (ieu usaia chiddha i paniculu chi è croccanti!)

All’opira:

Tagghiati a mulingiana a fetti sottili e cocciatila. Dopu na menz’urata a sciacquati bona e a sprimiti delicatamenti.

Pigghiati na fetta, ‘nci mintiti na fettina i muzzarella, na fogghia i bascilicò, mmostru i prosciuttu e a cumbugghiati cu nautra fetta. Priparati cusì tutti i fetti, ccoppianduli comu a nu paninu: mulingiana, muzzarella, bascilicò, prosciuttu, mulingiana.

Ora simu pronti pa mpanatura: passati ogni mulingiana  ‘mbottita prima nda llovu sbattutu e poi nta muddhica, scacciandu bonu mi sa ‘mbiddha bella bella.

Ora su pronti pa cottura: ieu i friia …ma venunu bboni puru nto furnu, cu nu filu r’ogghiu a 200° pi na menz’ura.

Eccu u piattu prontu ….a viriti a muzzarella comu vi rici: mangimi, mangimi!?

 

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U sacciu chi vi rissi nenti frittu…ma se propriu ima a muriri, facimulu pi na cosa chi ndi vali a pena!                                                                    

 

 

                                                                                                                           Zia Fujiko

 

Rigetta in itagliano:

Valdostana di melenzane.

Ingredienti: 2 melenzane, una mozzarella, 50 gr di prosciutto cotto, un mazzetto di basilico, due uova, pangrattato.

Esecuzione

Affettate sottilmente le melenzane e salatele con abbondante sale, facendole riposare per mezz’oretta, per fargli perdere l’acqua di vegetazione.

Trascorsa la mezz’ora sciacquatele bene e strizzatele delicatamente.

Ora prepariamo le valdostane disponendo una fetta di mozzarella, una foglia di basilico e un pezzetto di prosciutto tra due fette di melenzana. Una volta accoppiate tutte le melenzane non ci resta che impanarle, passandole nell’uovo sbattuto e nel pan grattato, e friggerle.

Se preferite potete disporle su una pirofila con un filo d’olio e passarle in forno a 200° per mezz’oretta.