ovvero:
Sformato di pesce sciabola con verdure e fiori di zucca
ingredienti: na spatula (1 kg circa); 4 ova; 2 pugna i parmiggianu; ‘na 20na i sciuri i cucuzza; na mulingiana piccula (100g circa); na cucuzzeddha pascalina (100g circa); 4 pumaroru maturi; ‘mpugu i pani rattatu olio EXVO per ungiri a teglia e cundiri i supra e sali cubbì.
All’opira: pi prima cosa, nnitati a spatula e sfilettatila (se non è cos’a vostra, spiatancillu direttamenti ‘o spacciu, fannu mossi ma apoi vu fannu). Intantamente, sbattiti l’ova nta na suppera cu’ n’cocciu i sali e ggiunginti u furmaggiu. ‘nta na pareddha cu na uccia r’ogghiu, friiti a cucuzzeddha e a mulingiana tagghiati a mmostra mmostra..
Come direbbe Mucciaccia.. FInistu? Ok, allura sduacati tutt’cosi nta suppera e ggiungiti u pani rattatu, i 4 pumaroru tagghiati a pezzi e miscitati per beni.
Tagghiati i sciuri i cucuzza a pezza a pezza e ggiungiti puru chiddhi.
Ungiti na teglia cull’ogghiu e priparativi “gettare le solette”.
Faciti nu primu “solu” cull’impastu ra suppera, cuntinuati cu nu “solu” i spatula sfilettata e per finire, n’autru “solu” cu chiddhuu ci rristau nta suppera.
Se aviti i mani sbucati, o a teglia piccula… cuntinuati “solu” a “solu” finu o bordu ra teglia, o finu a quandu aviti rrobba.
cottura: mintitulu ntò furnu caddu a 180 °C pi 15minuti circa.. ma cacciatulu comuqui appena si ‘ndora.
..i paroli i finimmu, mbuccatavillu e ‘ddiccativi i ita!
Maria