MalaPanza: La sciabola nella zucca

 

MyE75img952

ovvero:

Sformato di pesce sciabola con verdure e fiori di zucca

ingredienti: na spatula (1 kg circa); 4 ova; 2 pugna i parmiggianu; ‘na 20na i sciuri i cucuzza; na mulingiana piccula (100g circa); na cucuzzeddha pascalina (100g circa); 4 pumaroru maturi; ‘mpugu i pani rattatu olio EXVO per ungiri a teglia e cundiri i supra e sali cubbì.

 

All’opira: pi prima cosa, nnitati a spatula e sfilettatila (se non è cos’a vostra, spiatancillu direttamenti ‘o spacciu, fannu mossi ma apoi vu fannu). Intantamente, sbattiti l’ova nta na suppera cu’ n’cocciu i sali e ggiunginti u furmaggiu. ‘nta na pareddha cu na uccia r’ogghiu, friiti a cucuzzeddha e a mulingiana tagghiati a mmostra mmostra..

Come direbbe Mucciaccia.. FInistu?  Ok, allura sduacati tutt’cosi nta suppera e ggiungiti u pani rattatu, i 4 pumaroru tagghiati a pezzi e miscitati per beni.

MyE75img951

Tagghiati i sciuri i cucuzza a pezza a pezza e ggiungiti puru chiddhi.

Ungiti na teglia cull’ogghiu e priparativi “gettare le solette”.

Faciti nu primu “solu” cull’impastu ra suppera, cuntinuati cu nu “solu” i spatula sfilettata e per finire, n’autru “solu” cu chiddhuu ci rristau nta suppera.

Se aviti i mani sbucati, o a teglia piccula… cuntinuati “solu” a “solu” finu o bordu ra teglia, o finu a quandu aviti rrobba.

cottura: mintitulu ntò furnu caddu a 180 °C pi 15minuti circa.. ma cacciatulu comuqui appena si ‘ndora.

MyE75img953

  MyE75img950  

..i paroli i finimmu, mbuccatavillu e ‘ddiccativi i ita!

Maria