U sacciu, u sacciu….non diciti nenti! Scummettu chi vi pigghiau nu capistoticu….” Comu, i piparelli ianchi?????? Ma chi ndi cunti! I piparelli sù marroni!!!!”. E’ veru, i piparelli su marroni, pirchì nc’è a cannella e u zucchuru caramellatu nto mpastu….Ma a mia mi piaciunu cusì….senza caramellu e cu sciauru ru rangiu. E poi sta rigetta mei si faci nda nnenti , cusì rumani matina vi putiti bagnari nto latti o nto cafè!
I PIPARELLI IANCHI
Ingredienti:
200gr i farina 00, 50 gr i farina i mmenduli,100gr i zucchuru, 2 cucchiarati i meli, 2 ova, 170 gr di mmenduli sani ca scorcia, scorcia ru rangiu rrattata,1 cucchiarinu i levitu.
Mbischiamu a farina i mmenduli cu’ meli e ca scorcia ru rangiu. Mintimu a farina a funtana, mbischiata cu levitu, e intra nci mintumu u zucchuru e l’ova e impastamu .Candu finimu , mpastamu inziemi u mpastu i mmenduli cu chiddhu i farina e ndi facimu unu sulu.
Ora putimu mbischiari i mmenduli sani e cu mpastu facimu tri o quattru mastrazzola e i mintimu nta na teglia ca carta i furnu, belli larghi pirchì u mpastu unchia nto furnu. Spinnellamu i mastrazzola cu l’acqua e poi nci mintimu i supra ncocciu i zucchuru.
Nfurnamu a 180° pi 20 minuti, quindi spurnamu e spittamu mi rifridda na para i minuti. Tagghiamu sti mastrazzola a fetti i menzu centimutru e poi rinfurnamu i biscotti pi nautri 5 minuti sempri a 180°.
Su’ megghiu i chiddhi ccattati e non vi ricu u sciauru chi si senti nta cucina!
Bona culazioni e a prossima ca vostra……
Zia Fujiko