MalaPanza: trizzi i spoglia !

 

E ropu a marmellata i cucuzza i porcu…vi nzignu na bella brioscina ma putiti cunzumari: Na trizza i pasta spoglia megghiu i chiddhi ru bar, cusì rumani matina ch’è sabbutu nci putiti fari e vostri mariti o mugghieri na bella culazioni speciali!

DSC09815

 

TRIZZI I SPOGLIA

Ingredienti: nu rotulu i pasta spoglia pronta, marmellata i cucuzza chi va nzignaia llautra vota, nutella o chiddhu chi vi piaci, amaretti, zucchiru  semolatu.

 

Tagghiamu a spoglia a pezzi rettangulari ( 15x8cm  cchiù o menu…)e spartimu ogni pezzu in tri parti facendo nu signu liggeru cu cuteddhu, quindi tagghiamu i due rettanguli laterali cu na para i tagghi obliqui paralleli nfra iddhi. Nto rettangolo o centro mintimo u ripieno: marmellata i cucuzza e nu amaretto sbriciolato o nutella e granella i nuciddhi o na marmellata chi vi piaci e mmenduli….

 

DSC09797 DSC09798 

piegamo a prima aletta ru lato A versu u centru, supra u ripienu, a spennellamu leggermenti r’acqua (pochissima, servi a fare mbiddhari  a pasta) e cuntunuamu a fare a stessa cosa i llautru latu(B), spennellamo e mbiddhamu a seconda ru latu A, spennellamo e continuamo ca  sicunda ru latu B e così via pa terza e pi tutti chiddhi chi ristaru. E’ cchiù rifficili mi si rici chi mi si faci….è megghiu se vardati i fotugrafii…i ddha si capisci tuttu!

Candu ficimu tutti i trizzi, i spennellamu cu l’acqua e u zucchuru e nfurnamu a 200° pi na recina i minuti. Candu si rifriddunu nci mintiti nu pocu i zucchuru a velu.

 

DSC09804 DSC09816

Bona culazioni e faciti i bravi!

                                                                                                          zia Fujiko

Per  i non parlanti (…il dialetto calafricano…:) ) qui trovate la rigetta in italiano!