MalaPanza: Involtini i mulingiana rrustuta.

 

Pochi paroli e pochi chiacchiri… faci caddhu e chistu u sapimu tutti. Stasira nce a festa ra birra, quindi facimu stu piattu da APERICENA… comu rici na me amica i Riggiu e provincia, cusì ndi mantinimu liggeri… mi ndi putimu mbriacari bboni bboni… (ouh… viriti chi scherzu!…iati chianu chi bippiti e soprattuttu facitivi ccumpagnari a casa i n’amicu stemiu!).

INVOLTINI i mulingiana rrustuta.

Difficoltà: nuddha… na mentu chiù… su tutti facili i me rigetti!

Tempu: chiù mi si mangiunu chi mi si fannu!

Porzioni: fatti vostri…

Ingredienti: Na mulingiana rossa, ogghiu, sali,pipi, bascilicò, citu mbalsamatu, rriniu, 250 gr i furmaggiu friscu ma ruru( primosali, quartirolu, ricotta salata…)… ieu usaia u quartirolu…puru chi è straneru ( u fannu nta Lombardia…) : ieu non sugnu preveNTIVA…. puru a llautri parti fannu cosi bboni!

All’opira:

Lavati a mulingiani, tagghiatila a fetti e rrustitila supra a piastra.

Poi a mintiti nta nu piattu e a cunzati: sali, rriniu, pipi, bascilicò tagghiatu finu, citu mbalsamatu e ogghiu.

DSC06123

Poi pigghiati u furmaggiu e u tagghiati a pezzaceddhi, pigghiati na fetta i mulingiana cunzata u mintiti ndo menzu e ncuddhuriati. Firmati a fetta cu nu stecchinu e l’involtinu è prontu.

I putiti fari puru chi pipi rrustuti.

Veloci e sapuriti.

 DSC06234

                                                                                                                  Bon ddivertimentu

                                                                                                                         Zia Fujiko